Les metamorfosis d'Ovidi


PETIT RESUM INTRODUCTORI AL BLOG



Les Metamorfosis d'Ovidi és un poema extens dividit en 15 llibres que recullen 250 mites i llegendes grecs i romans amb la característica comuna de la transformació de personatges i éssers en altres, com animals, plantes, constel·lacions...
S’aprecien en un ordre cronològic des de la creació de l'univers fins al regne diví de Juli Cèsar. Així doncs ”Les metamorfosis d’Ovidi” formen una “història mítica del món” dividida es divideix en tres parts:

A la primera part, a tots els mites les divinitats protagonitzen els fets.




Després, a la segona part, hi ha narracions que tracten sobre herois i heroïnes.

I finalment, la tercera part es distingeix perquè parlaven sobre unes figures que els antics consideraven històriques, tot arrencant de la guerra de Troia. El més freqüent d'aquests és la continuïtat entre episodis proporcionada per una àmplia gamma de recursos de transició molt enginyosos. El més freqüent d'aquests és l’enllaç dels mites mitjançant els fets i les accions que duen a terme tots i cada un dels personatges.

Per exemple: en el primer llibre passa de les formacions naturals d'animals a l'aparició de Pitó i tot seguit de la seva mort a mans d'Apol·lo al mite d'Apol·lo i Dafne




diumenge, 28 d’abril del 2013

Blade Runner (II)

LA INMORTAL

Aquesta és la partida que juga l'enginyer J. F. Sebastian contra Tyrell, cap de la companyia Tyrell Corporation.

La Tyrell Corporation era la formada per construir androides (maquines amb forma d'home) per a fer-los servir com a serbs i que marxessin a llocs recondits de l'espai.
A la pel·lícula, en Roy (Nexus 6 que encapçala la rebel·lió que fan els replicants), fa que Sebastian, que treballa per la Tyrell Corporation, realitzi una jugada absurda com a parany per entrar a casa de Tyrell. 

Roy pretén aconseguir accés a la informació necessària per estendre el cicle de vida dels replicants a partir del límit de quatre anys amb que se'ls va crear i per tant desafiar a la seva data de caducitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada