Les metamorfosis d'Ovidi


PETIT RESUM INTRODUCTORI AL BLOG



Les Metamorfosis d'Ovidi és un poema extens dividit en 15 llibres que recullen 250 mites i llegendes grecs i romans amb la característica comuna de la transformació de personatges i éssers en altres, com animals, plantes, constel·lacions...
S’aprecien en un ordre cronològic des de la creació de l'univers fins al regne diví de Juli Cèsar. Així doncs ”Les metamorfosis d’Ovidi” formen una “història mítica del món” dividida es divideix en tres parts:

A la primera part, a tots els mites les divinitats protagonitzen els fets.




Després, a la segona part, hi ha narracions que tracten sobre herois i heroïnes.

I finalment, la tercera part es distingeix perquè parlaven sobre unes figures que els antics consideraven històriques, tot arrencant de la guerra de Troia. El més freqüent d'aquests és la continuïtat entre episodis proporcionada per una àmplia gamma de recursos de transició molt enginyosos. El més freqüent d'aquests és l’enllaç dels mites mitjançant els fets i les accions que duen a terme tots i cada un dels personatges.

Per exemple: en el primer llibre passa de les formacions naturals d'animals a l'aparició de Pitó i tot seguit de la seva mort a mans d'Apol·lo al mite d'Apol·lo i Dafne




dimarts, 23 d’abril del 2013

Perseu i Andromeda




Perseu anava cap a casa i va passar per Etiòpia, on Cafeu i Cassiopea que eren els reis, tenien una filla molt bonica anomenada Andròmeda

Cassiopea estava tant orgullosa de que la seva filla fos tant guapa que va arribar a dir que era mes maca que les Nereides, les ninfes del mar. 

Posidó, el déu de l’oceà, al sentir-ho es va ofendre per el que Cassiopea va decidir castigar-la enviant un monstre marí per assolar el regne. 

Cetus que era el monstre marí estava fent molt de mal i els vaixells ja no volien anar a Etiòpia, i d’aquesta manera el regne estava empobrint-se. sense saber que fer, Cefeu i Cassiopea van decidir anar a consultar l’oracle, que els va dir que el monstre nomes marxaria si entregaven a Andròmeda com a sacrifici.


La van encadenar a una roca a la costa, perque el monstre la devores, però Perseu, que tornava de donar mort a medusa, va sentir a Andromeda cridar i al veure-la en perill va anar a ajudar-la. amb pegàs el cavall va saltar en picat sobre Cetus i amb els ulls tancats va treure el cap de la Gorgona per ensenyar-lo a Cetus, el qual es va transformar en pedra a l’instant i va alliberar a Andròmeda de les cadenes, i la va portar amb els seus pares i aquests van consedir-li el desig de casar-se amb ella.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada