Les metamorfosis d'Ovidi


PETIT RESUM INTRODUCTORI AL BLOG



Les Metamorfosis d'Ovidi és un poema extens dividit en 15 llibres que recullen 250 mites i llegendes grecs i romans amb la característica comuna de la transformació de personatges i éssers en altres, com animals, plantes, constel·lacions...
S’aprecien en un ordre cronològic des de la creació de l'univers fins al regne diví de Juli Cèsar. Així doncs ”Les metamorfosis d’Ovidi” formen una “història mítica del món” dividida es divideix en tres parts:

A la primera part, a tots els mites les divinitats protagonitzen els fets.




Després, a la segona part, hi ha narracions que tracten sobre herois i heroïnes.

I finalment, la tercera part es distingeix perquè parlaven sobre unes figures que els antics consideraven històriques, tot arrencant de la guerra de Troia. El més freqüent d'aquests és la continuïtat entre episodis proporcionada per una àmplia gamma de recursos de transició molt enginyosos. El més freqüent d'aquests és l’enllaç dels mites mitjançant els fets i les accions que duen a terme tots i cada un dels personatges.

Per exemple: en el primer llibre passa de les formacions naturals d'animals a l'aparició de Pitó i tot seguit de la seva mort a mans d'Apol·lo al mite d'Apol·lo i Dafne




dimecres, 24 d’abril del 2013

Mitología i òpera

Orfeu i Eurídice és una òpera en tres actes del compositor Christoph Willibald Gluck, amb data de 1762 i que està basada en el mite d'Orfeu.

Pertany al gènere d' acció teatral, que implica que l'òpera és basa en un tema de la mitologia i utilitza danses i cors.

La peça és va estrenar a Viena en 1762.
És una dels primeres obres en què Gluck plasma la seva intenció de reformar l'òpera, tractant que la poesia, el llenguatge i l'acció dramàtica reflectiren la senzillesa i el poder de la tragèdia grega. 

Al mateix temps, va intentar reemplaçar els arguments i la complexitat de la música, característiques de l'òpera seriosa, per una "noble senzillesa" en la música i el drama.

   Aquí teniu l'enllaç al video de l'audició d'aquesta òpera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada