Les metamorfosis d'Ovidi


PETIT RESUM INTRODUCTORI AL BLOGLes Metamorfosis d'Ovidi és un poema extens dividit en 15 llibres que recullen 250 mites i llegendes grecs i romans amb la característica comuna de la transformació de personatges i éssers en altres, com animals, plantes, constel·lacions...
S’aprecien en un ordre cronològic des de la creació de l'univers fins al regne diví de Juli Cèsar. Així doncs ”Les metamorfosis d’Ovidi” formen una “història mítica del món” dividida es divideix en tres parts:

A la primera part, a tots els mites les divinitats protagonitzen els fets.
Després, a la segona part, hi ha narracions que tracten sobre herois i heroïnes.

I finalment, la tercera part es distingeix perquè parlaven sobre unes figures que els antics consideraven històriques, tot arrencant de la guerra de Troia. El més freqüent d'aquests és la continuïtat entre episodis proporcionada per una àmplia gamma de recursos de transició molt enginyosos. El més freqüent d'aquests és l’enllaç dels mites mitjançant els fets i les accions que duen a terme tots i cada un dels personatges.

Per exemple: en el primer llibre passa de les formacions naturals d'animals a l'aparició de Pitó i tot seguit de la seva mort a mans d'Apol·lo al mite d'Apol·lo i Dafne
dimecres, 24 d’abril de 2013

Fineu i les harpies

Fineu era rei de Tràcia i tenia el do de la profecía. Zeus es va enfadar amb ell per haver revelat alguns secrets dels Déus i el va castigar deixant-lo en una illa cec i amb una taula plena de menjar del qual no en podia menjar res ja que les Harpies, que eren una especie de as amb cap de dona i amb unes fortes urpes, li treien de les mans o i deixaven els seus excrements. Aquest càstig es va prolongar fins l'arribada de Jasó i els Argonautes els quals van espantar a les Harpies, sense matar-les, tal i com va demanar Iris a canvi de que no tornessin a molestar a Fineu. Molt agraït, Fineu, els hi va dir com sortir de les Simplègades per poder continuar el seu viatge.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada