Les metamorfosis d'Ovidi


PETIT RESUM INTRODUCTORI AL BLOG



Les Metamorfosis d'Ovidi és un poema extens dividit en 15 llibres que recullen 250 mites i llegendes grecs i romans amb la característica comuna de la transformació de personatges i éssers en altres, com animals, plantes, constel·lacions...
S’aprecien en un ordre cronològic des de la creació de l'univers fins al regne diví de Juli Cèsar. Així doncs ”Les metamorfosis d’Ovidi” formen una “història mítica del món” dividida es divideix en tres parts:

A la primera part, a tots els mites les divinitats protagonitzen els fets.




Després, a la segona part, hi ha narracions que tracten sobre herois i heroïnes.

I finalment, la tercera part es distingeix perquè parlaven sobre unes figures que els antics consideraven històriques, tot arrencant de la guerra de Troia. El més freqüent d'aquests és la continuïtat entre episodis proporcionada per una àmplia gamma de recursos de transició molt enginyosos. El més freqüent d'aquests és l’enllaç dels mites mitjançant els fets i les accions que duen a terme tots i cada un dels personatges.

Per exemple: en el primer llibre passa de les formacions naturals d'animals a l'aparició de Pitó i tot seguit de la seva mort a mans d'Apol·lo al mite d'Apol·lo i Dafne




dijous, 25 d’abril del 2013

Ciparís

Ciparís va ser un dels amants d'Apol·lo.
Apol·lo va regalar-li una javelina per caçar, però Ciparís, per error, va matar al seu propi cérvol. 

Es va lamentar tant que li va demanar a Apol·lo que li permetés plorar-lo per sempre. Apol·ló el va convertir en un xiprer i per això diem que un xiprer es l'arbre que simbolitza el dolor per les persones estimades.

Ciparís plorant sobre el seu cèrvol inconscientment assasinat per ell mateix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada